Hazelhoff Advies Bureau Second Opinion Hazelhoff Lease Hazelhoff Direct
Hazelhoff Advies
Hazelhoff Advies
Hazelhoff Advies
Hazelhoff Advies
Hazelhoff Advies
Hazelhoff Advies
Hazelhoff Advies
Hazelhoff Advies
Hazelhoff Advies
Hazelhoff Advies
Hazelhoff Advies
Hazelhoff Advies
Hazelhoff Advies
Hazelhoff Advies
Hazelhoff Advies
Hazelhoff Advies
Erkend Hypotheekadviseur
Stad Holland Zorgverzekeraar

Hazelhoff Advies

Vrijval gedeblokkerd spaarloon

Auteur: Mister Moneywoensdag 1 september 2010
Het spaarloon komt deze maand vrij. Op 15 september om precies te zijn. Vanaf die datum kun je als je een spaarloonregeling hebt afgesloten vrijelijk over dit geld beschikken. Welke mogelijkheden heb je zodra jouw spaarloon vrijkomt?

Het kabinet hoopt met vrijmaken van het spaarloon de bestedingen van consumenten aan te wakkeren. Maar je bent natuurlijk niet verplicht het geld te gaan uitgeven. Je kunt het ook gewoon op de spaarloonrekening van je bank laten staan. Dit kan fiscaal voordeling zijn. De vrijstelling van vermogensbelasting blijft voor de spaarloonregeling immers gewoon bestaan.

Overstappen Zodra het spaarloon vrijkomt ben je ook vrij om het geld op een andere spaarrekening, deposito of ander spaarproduct te storten. Door te kiezen voor een ander spaarproduct, eventueel bij een andere bank, kun je soms een hogere rente krijgen over je spaargeld.

Als je kiest voor een ander spaarproduct, valt in de meeste gevallen wel de belastingvrijstelling weg. Met de belastingvrijstelling voor het spaarloon, voorkom je dat er 1,2 procent vermogensheffing over je spaarloontegoed wordt geheven. Kiezen voor een ander spaarproduct is dus pas voordelig als je er meer dan 1,2 procent op vooruit gaat qua spaarrente.

Beleggen Als je een aardig bedrag hebt gespaard via de spaarloonregeling en een hoger rendement wilt behalen dan je op een spaarproduct hebt, kun je kiezen voor beleggen. Hier zijn uiteraard wel meer risico's aan verbonden en met het oog op de huidige economische situatie is het zeer vraag of dit verstandig is. Als je het geld nog een tijdje niet nodig hebt kun je het er best op wagen, want over een jaar of twee zullen de beurzen er naar verwachting een stuk gunstiger voorstaan.  

Pensioen Ben je echter van plan om binnenkort met (vervroegd) pensioen te gaan en wil je daar het spaarloon voor gebruiken, dan kun je beter eieren voor je geld kiezen en blijven sparen. Zeker nu er een grote kans is dat de pensioenuitkering van je pensioenfonds volgend jaar gekort wordt. Je kunt het geld op de spaarloonrekening laten staan of kiezen voor een andere pensioenvorm, zoals de lijfrente of levensloopregeling.  

Schulden aflossen Heb je nog schulden lopen, behalve je hypotheek, dan is het vrijkomende spaarloon een mooi middel om die af te lossen. Schulden aflossen is sowieso een goede investering, want je bespaart hiermee een hoop geld aan rente die je maandelijks over uitstaande schulden moet betalen.

Tot slot kun je het vrijvallen van je spaarloon natuurlijk ook zien als een financiële meevaller en eindelijk die langgekoesterde reis gaan maken of een nieuwe computer aanschaffen.

Toelichting Hazelhoff-Advies:

 Middels een deblokkeringsformulier   kan het gedeblokkeerde bedrag op uw rekening geboekt worden.

De formulieren kunt u via e-mail aanvragen (info@h-adv.nl)

« naar overzicht